פשפש המיטה הוא חרק זעיר ומטריד, וכפי שאתם מבינים מהשם שלו, הוא מבלה את רוב חייו דווקא בסביבת המיטה. עצם העובדה שאתם חולקים את הפינה האישית שלכם עם חרק מעוררת תחושה לא נעימה, אך האם פשפש המיטה באמת מסוכן? במאמר זה נלמד על פשפש המיטה, נבין איפה הוא מסתתר ונענה על השאלה החשובה, האם הוא מסוכן לבני אדם?
מה זה פשפשי מיטה?
לפני שנלמד האם פשפשי המיטה מסוכנים לנו, חשוב שנכיר את החרק המדובר. פשפש המיטה הוא חרק טפיל וקטן, שניזון בעיקר מדם של יונקים וביניהם גם בני אדם.
- איך הוא נראה? במצבו הבוגר, הוא בעל גוף פחוס ואובלי, בצבע חום-אדמדם, ובגודל של כ-5-7 מ"מ (פשוט תדמיינו גרעין זעיר של תפוח).
- מתי הוא פעיל? למזלנו הרע פשפש המיטה פעיל בשעות הלילה, והוא עוקץ בני אדם במהלך השינה.
- מה הוא עושה במהלך היום? במהלך היום פשפשים מסתתרים במקומות חשוכים ונסתרים, אך עדיין שומרים על קרבה למקור המזון שלהם, משמע – המיטה שאתם ישנים בה.
- איך הוא מגיע אלינו? האם פשפש המיטה עף? לפשפש המיטה אין כנפיים והוא לא יכול לקפוץ. למעשה הוא זוחל אלינו באיטיות מתמדת מאזורי המיטה ומטפס על הגוף.
- מה מושך אותו אלינו? במהלך השינה אנו פולטים פחמן דו חמצני וריחות גוף, ואלו מושכים את הפשפשים ממקומות המסתור.

החל 499 ש"ח
רעלים ירוקים באישור המשרד להגנת הסביבה
מדביר מקצועי וותק מעל 30 שנה !

צרו קשר לייעוץ חינם!
איפה פשפש המיטה מסתתר בבית?
פשפשי המיטה מעבירים את היום במקומות מסתור קטנים, מוגנים וחשוכים, ולכן לא קל לאתר אותם. אלו המקומות הנפוצים ביותר:
- בסביבת המיטה – פשפשים במיטה מצדיקים את שמם ואת המוניטין, ולכן זהו המקום המרכזי והראשון לחפש אותם שם. חפשו בתפרים, קפלים, תגיות וצידי המזרן, במיוחד בצד הקרוב לקיר או לראש המיטה. בדקו גם בתוך ומסביב לקפיצי הבסיס ובכל חלקי מסגרת המיטה והראש שלה. כולל סדקים בעץ, חריצים, תפרים בריפוד.
- רהיטים בחדר – שידות לילה, כיסאות או ארונות שנמצאים בצמוד למיטה יכולים לשמש כמקומות מסתור. חפשו בסדקים, בחריצים, בתחתית המגירות וחיבורי העץ.
- קירות ורצפה – פשפשים יכולים להסתתר לאורך הפאנלים שמסביב לחדר, בקצוות השטיח, בסדקים קטנים בקיר, סביב שקעי חשמל ומתגי תאורה, ומאחורי תמונות או מראות תלויות מעל או ליד המיטה.

האם פשפש המיטה מסוכן?
עצם המחשבה שאתם ישנים בלילה ובזמן הזה חרקים זעירים זוממים על גופכם, זה בטח לא עושה לכם טוב על הלב, אך האם פשפש המיטה מסוכן? נתחיל בחלק הטוב. מבחינה רפואית פשפשי מיטה לא נחשבים למסוכנים בהשוואה לחרקים מוצצי דם אחרים, כמו יתושים וקרציות, ואינם מעבירים מחלות זיהומיות. כך שאם אתם שואלים האם פשפש המיטה מדבק, סביר להניח שהתשובה תהיה שלילית. יחד עם זאת, לפשפשי מיטה יש כמה השפעות שליליות על חייכם, שבהחלט יכולים להשפיע ולפגוע באורח החיים.
- עקיצות פשפשים – העקיצות שלהם כואבות, גורמות לגרד עז ואדמומיות, ובמקרים מסוימים כן יכולים לפגוע בעור ולגרום לכניסה של חיידקים. זה קורה בעיקר עקב גירוד ממושך, או חוסר שליטה בגירוד.
- פגיעה באיכות החיים – התמודדות יומיומית, או בעיקר לילית עם החרקים הללו, גורמת ללא מעט לחץ וחרדות. העובדה שאתם ישנים בלילה וסובלים מעקיצות באופן קבוע, יכולה לגרום לקשיים בשינה, עייפות מתמדת, מצוקה נפשית ופגיעה באורח החיים.
- התפתחות הפשפשים – פשפשים מתרבים במהירות רבה, בעיקר אם נמצאים בסביבה אופטימלית כמו חדר השינה. נקבת הפשפש יכולה להטיל מספר ביצים בכל יום, ובהיעדר טיפול הפשפשים ימשיכו להתרבות, וכך יגדל הסיכוי לעקיצות, והקושי להיפטר מהם.

האם פשפשי מיטה מסוכנים לילדים ולבעלי חיים?
לא מעט לקוחות שואלים אותי האם פשפשים מסוכנים לתינוקות ואפילו לחיית המחמד האהובה. אז גם כאן אני מסביר שאין חשש להידבקות במחלות, אבל יש כמה היבטים שמצריכים התייחסות:
- תינוקות וילדים – אין ספק שעורם של תינוקות וילדים רך ורגיש יותר, והם מגיבים אחרת לעקיצות מאשר אנשים מבוגרים. מעבר לזה שתינוקות לא יכולים להביע במילים את מה שמטריד אותם, הם אינם מודעים לפעולת הגירוד המתמשכת, ויכולים לפצוע את עצמם. גירוד מוגבר יכול לגרום לזיהומים משניים בעור, לגרום להפרעות שינה, בכי וכאב מיותר.
- בעלי חיים – למרות שפשפשי מיטה נהנים למצוץ את דמם של יונקים שונים, דווקא במקרה של הכלב או החתול שלכם, כנראה שהפשפשים יבחרו בכם. להבדיל מפרעושים שיעדיפו את דמם של חיית המחמד, פשפשי המיטה עוקצים אותם פחות, ואינם מעבירים להם מחלות.
מה לגבי צואה של פשפשים, האם זה מסוכן?
צואת פשפשים באה יחד עם פשפשי המיטה כעסקת חבילה, כך שאם יש לכם נקודות שחורות וזעירות על הסדין, זה אומר שיש לכם צואה של פשפשים. אך האם זה מסוכן? אמנם צואת פשפשים לא רעילה ולא מעבירה מחלות באופן ישיר, אך יש לה היבטים נוספים. הצואה עשויה להכיל חומרים אלרגניים, המצויים בשיירי הדם המעוכלים שלהם. בזמן שחלקיקי הצואה יכולים להתפזר בחלל החדר, אוכלוסייה רגישה כמו תינוקות וחולי אסתמה, עלולים לסבול לגירויים בדרכי הנשימה. התסמינים לכך יזכירו תגובה אלרגית, כמו התעטשויות רבות, נזלת, עיניים מגרדות ואפילו קשיי נשימה. כך שמספיק רק לקום מהמיטה בתנועה חדה, או לנער את הסדין ולסדר את המיטה, ואתם יכולים לפזר את אותם חלקיקים באוויר.
צרו קשר לייעוץ חינם!
פשפש המיטה טיפול: כך תפעלו אם נעקצתם
אם אתם או ילדכם נעקץ על ידי פשפש המיטה, אין צורך להילחץ. תוכלו להעניק טיפול ראשוני שעשוי למנוע מכם סבל גדול יותר בהמשך.
- שטפו את האזור – פשוט השתמשו במים פושרים ובסבון כדי לנקות את העור ולהרגיע אותו. ניתן להניח קומפרס קר על האזור, אך זהו פתרון זמני בלבד.
- הקלה על גרד – אם אתם מרגישים צורך לגרד או מרגישים אי נעימות, ניתן להשתמש משחות הקלה נגד גירויים בעור כמו קלמין, פנסטיל ג'ל ואלוורה, אותן ניתן להשיג בבית המרקחת ללא מרשם.
- לא לגרד – בכל אופן אל תתפתו לגרד את העקיצה, ואם מדובר בתינוק כדאי לשקול לגזוז לו את הציפורניים או לכסות את העקיצות, כך שאם יגרד מחוסר שליטה, הנזק יקטן משמעותית.

למה חשוב להדביר את פשפש המיטה?
אז הבנו שפשפשי מיטה גורמים למכלול רחב של בעיות, החל מעקיצות מגרדות, צואה לא מזמינה, פגיעה באיכות החיים, אי נעימות לתינוקות וילדים, וגם פגיעה באיכות השינה. אם כל אלה עדיין לא שכנעו אתכם שאתם צריכים לבצע הדברת פשפשים, אני כאן כדי להזכיר לכם שהחרקים הקטנים הללו לא מסתפקים במועט, והם ימשיכו להתרבות ולעקוץ אתכם בכל לילה, עד שלא תוכלו להשלים עם שגרת חייכם. הזנחה, הכחשה או התעלמות מהעובדה שיש לכם פשפשים, לא תגרום להם להיעלם עם הזמן, אלא בדיוק להיפך. הם ימשיכו להתרבות במהירות, להכפיל את כמות העקיצות, וגם להתפשט בחדרים נוספים בבית.
איך מדבירים את פשפש המיטה?
אנו בחברת פשפשיM המנוסה, מדבירים פשפשים כבר למעלה מ- 30 שנה. בשלב הראשוני אנו מציעים שירות חינמי ובאהבה, בו אתם יכולים להתייעץ איתנו או לשלוח לנו תמונות דרך וואטסאפ, כך שנוכל לעזור לכם לאבחן ולזהות שאכן מדובר בפשפשים ואפילו בעקיצות פשפשים.
אם יש צורך בהדברה אנו זמינים באופן מיידי בכל רחבי הארץ, ומבצעים הדברה יעילה ומקצועית בשלושה שלבים בלבד. לאחר שזיהינו שאכן מדובר בחרק העקשן, אנו מנחים את הלקוחות שלנו להכין את החדר להדברה מקצועית, ומלווים אותם בכל התהליך. ביום ההדברה אנו משלבים 2 פעולות עם מטרה אחת, הכוללים שימוש בקיטור אדים לוהט שמחסל פשפשי מיטה והביצים שלהם, וגם מרססים עם חומרי הדברה ייעודיים, בטוחים ומאושרים לשימוש.
זכרו, ככל שתקדימו לבצע הדברה לפשפשים בצורה מקצועית ונכונה, כך תפחיתו את הסיכוי להיחשף לסכנות שהם מביאים, וגם להיפטר מהם לתמיד.
צרו קשר לייעוץ חינם!
כל מה שרציתם לדעת: האם פשפש המיטה מסוכן?