הדברה לכיני יונים [קרציונים]
תופעת "כיני יונים" היא תופעה מוכרת וגם מגרדת מאד, אך באופן מוזר, השם עצמו "כיני יונים", אינו מדויק כלל. מי שגורם לתופעת הגרדת הזו, הוא בכלל לא כינה אלא הוא סוג של קרצייה, יותר נכון קרציון הנפוץ הוא בד"כ בקרב עופות, ובמיוחד מוכר בקרב יונים.
לא ברור היכן התחברו התיאורים או כיצד השתבשו הכוונות, אך השם עצמו פחות חשוב לעניין שלנו שהוא התמודדות עם התופעה עצמה.
במאמר הזה מבית פשפשי'M נבין מי הם קרציוני/כיני היונים? איך הם מגיעים? מה הן הסכנות מהם? וגם, איך מטפלים?
כיני יונים בבית
במרבית הפעמים שאנחנו נעקצים בבית ומתגרדים, אנחנו יכולים לזהות מי החרק שעקץ אותנו, יתוש, פרעוש, פשפש המיטה, אלו חרקים שניתן לראות בעין וגם לזהות באופן ברור עקיצה (נפיחות, אדמומיות). לעומת זאת, יש פעמים שאנחנו מתגרדים אבל ממש מתגרדים, ולא מצליחים לזהות שום חרק עוקץ וגם לא מזהים עקיצה בולטת.
במרבית הפעמים, סוג העקיצות הללו הן כתוצאה מכיני (קרציוני) יונים שהם למעשה טפילים מתת סדרה של משפחת העל העכבישנים הנקראים אקרית.
הקרציונים הללו, נקראים בשפה המדעית Mites, הם טפילים קטנים מאד, בגודל ממוצע של כמ"מ, בשיאם יכולים להגיע לגודל של קצת פחות מ- 2 מ"מ. ובגודל כזה, זה על סף הבלתי אפשרי להבחין בהם ללא אמצעי הגדלה.
שמי חיים, מדביר ותיק בפשפשיM ולמרות הקושי הקיים בזיהוי של כיני יונים, אני אוכל לבצע עבורכם את הזיהוי של בעיית העקיצות ללא עלות בוואטסאפ וגם, להגיע לפעולת ניטור אצלכם בבית.

החל מ 299 ש"ח
מדביר מקצועי וותק מעל 30 שנה !
צרו קשר לייעוץ חינם!
איך מגיעים קרציונים – כיני יונים
מקור המעבר של קרציונים מבעלי כנף לבני אדם הוא קינים של עופות, במיוחד עופות כמו:, יונים, דרורים, מיינות וכדומה. ציפורים הנוהגות לבנות את הקינים שלהן בקרבת מגורים של בני אדם, במקומות כמו: אדני חלונות, יחידות מזגני חוץ, עליות גג, גגונים וסככות וכדומה.
הקרציונים ניזונים מדם הגוזלים הנמצאים בקן, ובזמן שהגוזלים גדלים ומתפתחים הקרציונים מספיקים להתפתח לכדי מושבה ענקית. כאשר הגוזלים עפים מהקן ולקרציונים אין יותר מזון, הם מתחילים לחפש מקור מזון אחר ומתחילים "לנדוד" לכיוון דיירי הבית ולהפוך אותם למקור המזון שלהם.
לכן, אם פתאום התחלתם להתגרד ולהיעקץ בכל הגוף, סביר להניח כי יש בקרבת הבית או הדירה קן נטוש או שהייתם במגע מחוץ לבית באזור שיש בו קיני עופות או תרנגולות.
הידעתם?
תרנגולות בלולים או בתי גידול מהווים אף הם מקור לקרציונים ובמסגרת פעולות הדברה בפשפשיM, אני מבצע גם הדברה עם חומר ייעודי כנגד קרציונים בלולים.

האם כיני יונים מסוכנים?
לרוב אין בהן סכנה למעט זו של גירודים, אך במקרים חריגים, ובמיוחד בקרב בעלי אלרגיות או רגישויות, הן יכולות להוביל להתפתחות של מצבים רפואיים מורכבים כמו: דלקות עיניים, קשיי נשימה וגירוי עורי קשה.
למרבה המזל, אין צורך להמתין להתפתחויות בריאותיות מסוכנות וניתן למנוע כאלו באמצעות הדברה מקצועית, שהיא גם מהירה ויעילה וגם בטוחה, כך שתוך שעה עד שעתיים חוזרים לבית נקי מכיני יונים.
איך מדבירים כיני יונים?
פעולת ההדברה שאני מבצע כנגד כיני יונים כוללת:
שלב ראשון – איתור מקור הגעת הכינים
שלב שני – אם המקור של הכינים הוא קן, אני מבצע פינוי של הקן, ניקוי, חיטוי וריסוס של האזור. במידה והמקור הוא מגע שהיה לאחד מדיירי הבית עם קיני עופות או לולים, יש לבצע כביסה בטמפרטורה של 60 מעלות לכל הביגוד והבדים שהוא היה בסביבתם.
שלב שלישי – ריסוס ממוקד במינון מדויק, באזורים מרכזיים בבית בהם היו גירודים ומקומות שאיתרתי בתהליך הניטור (דגש ריסוס ניתן לקירות ולחלונות שבו כיני היונים אוהבים להיות).
אני עושה שימוש בחומר הריסוס מקבוצת הפירתרואידים, הנחשב מצד אחד, לחומר בעל רמת רעילות נמוכה מאד לבני אדם (הדברה ירוקה) ומצד שני, ליעיל מספיק כנגד כיני יונים.
חשוב לדעת כי, חומר ההדברה נותן מענה לכינים, אך לא לכינים שטרם בקעו מהביצים. לשם כך אני עושה שימוש גם בחומר הנקרא IGR. זהו חומר מעכב גדילה ה"מחכה" לכינים/קרציונים שיבקעו מהביצים ואז במגע איתם הוא מונע מהם להתפתח ולמעשה הורג אותם לאחר הבקיעה.
סקביאס והקשר שלו לכיני יונים
לעיתים לקוחות מתבלבלים בין התמודדות עם כיני יונים לבין התמודדות עם סקביאס. הקשר היחיד בין השניים הוא שגם סקביאס הוא סוג של קרציון אך מזן אחר. הסקביאס הוא קרציון טפילי ה"מתגורר" על גופם של בני אדם בלבד, הוא מתחפר מתחת לעור ומטיל שם ביצים. הנוכחות שלו גורמת לפריחה קשה וגרדת עיקשת. בשונה מהטיפול המקומי בגירודי כיני יונים הטיפול בסקביאס מורכב יותר ומחייב התוויה רפואית ברורה.
במקרים של נגיעות סקביאס רבות ניתן לבצע הדברה כימית נגד הסקביאס, אך מכיוון שקרציון הסקביאס אינו שורד מחוץ לגוף בני האדם מעבר לשלושה ימים, ניתן במקרים של נגיעות קלות להסתפק בחיטוי וניקוי יסודי של הסביבה והבדים.
צרו קשר לייעוץ חינם!
מניעת כיני יונים בבית
הדרך הטובה ביותר למנוע הופעה של כיני יונים בבית היא, לוודא שאין בסביבת הבית קיני יונים או ציפורים. מכיוון שהכינים מגיעות עם היונים ונשארות בקן ומתרבות, מניעת בניית קינים באמצעות פעולות של הרחקת יונים ופינוי קנים היא דרך המניעה הטובה ביותר.
בתחום הרחקת יונים מלהגיע לקינון בבתים, גגות, אדני חלונות יש מגוון שיטות וריבוי אמצעים בהתאם לאופי הבעיה וגם לתקציב.
במסגרת הדברת כיני יונים, פינוי קינים וגוזלים תוכלו לקבל ממני בפשפשיM גם הצעה להתקנת אמצעים להרחקת יונים וציפורים, שיבטיחו לכם שלא ייבנו עוד קנים בבית שלכם.
בהקשר זה אציין כי כל סוג הדברה שאני מבצע מעניקה לכם גם אחריות. אך במקרה של הדברה לכיני יונים, האחריות הניתנת לשלושה חודשים לא תהיה תקפה במידה ונבנה באזור קן חדש.
חשוב לזכור כי, יונה היא עוף טריטוריאלי ובעלת יכולת ניווט מצוינת והיא נוהגת לחזור שוב ושוב, למקומות שנראו לה טובים לצרכים שלה. אי הרחקה של יונים מהאזור שבו הן בנו קן וגידלו בו גוזלים, מבטיחה חזרה עתידית שלהן.
טיפול עצמי בכיני יונים
ניתן להדביר קרציוני יונים באופן עצמי, רק שלרוב מדובר בפעולה שלוקחת זמן, מכיוון שתרסיסי ההדברה לכיני יונים הזמינים בשוק העצמי, חלשים מבחינת עוצמת ההדברה ביחס לחומר הריסוס המורשה לשימוש על ידי המשרד להגנת הסביבה ועל ידי מדבירים. בנוסף, חומרי ההדברה המקומיים אינם נותנים מענה נגד ביצי הכינים הצפויות לבקוע.
פעולת ההדברה והשימוש בחומרי ריסוס עצמיים או חומרי ניקוי כמו אקונומיקה, מצריכים ריסוס או שפיכה על קירות, תקרות וחלונות, פעולה שיכולה להיות מורכבת ואף בעלת סיכון למי שאינו מיומן.
הדברה עצמית של כיני יונים
את פעולות ההדברה העצמיות ניתן לחלק לשני סוגים, פעולת ניקיון וחיטוי של אזורי מקור הנגיעות (ניתן לעשות זאת עם חומרי ניקוי שונים כולל אקונומיקה או חומץ), כביסות של בדים, וילונות וכל בד אחר. ופעולה שנייה, שימוש בחומר הדברה תרסיס נגד כיני יונים (קרציונים).

ניקוי קיני יונים
אם הינכם מתכוונים לנקות באופן עצמאי ולפנות קן, עליכם להצטייד בציוד מיגון הכולל כפפות, מסיכת נשימה וביגוד שבסיום יוכנס לשקית אטומה על לשליחתו לכביסה.
לאחר הרמת הקן וזריקתו לפח חיצוני, מומלץ להתחיל את הניקוי של האזור ובמיוחד את הלשלשת שיש בו. ניתן לעשות זאת על ידי שפיכת מים רותחים על המקום, כדי שירככו את הלכלוך שהצטבר והתקשה. לאחר מכן, יש לגרד בעדינות באמצעות שפכטל את הלכלוך (כדי לא לגרום נזק למשטח) ואת הלכלוך לאסוף בשקית או דלי ולזרוק לפח חיצוני.
לאחר גירוד האזור, נקו את המקום עם חומרי ניקוי ומברשת חזקה ובסיום שפכו אקונומיקה מרוכזת להשמדה של כל מה שאולי נשאר באזור.
טיפול בכיני יונים – מקרה לדוגמא
זוג הורים הבחין שיונים הקימו קן בחלק של אדן החלון המרוחק של חלון חדר הילד. הם החליטו שזה יהיה תהליך למידה יפה לילד לראות איך יונים מקימות קן ואת כל התהליך של ביצים, גוזלים עד ליונים בוגרות. כמה ימים לאחר שהגוזלים פרחו מהקן, הילד החל להתגרד וגם חבר שהגיע אליו למשחק החל להתגרד.
ההורים לא היו בטוחים מה גרם לגירוד והתייעצו איתי בוואטסאפ. כאשר שמעתי שהיה להם קן על אדן החלון של החדר שבו היו גירודים, היה ברור לי שאלו קרציוני יונים. הגעתי אליהם, פינתי מיד את הקן, ניקיתי את המקום וריססתי בחומר הדברה. לאחר מכן, הדברתי את חדר הילד. ביקשתי מהם לכבס את הבגדים והמצעים שלו ושהילד ישן בחדר אחר.
לאחר ההדברה, בתיאום עם ההורים, התקנתי דוקרנים להרחקת יונים על אדני החלונות בדירה כדי למנוע חזרה של היונים להקמת קן.

הדברת כיני יונים מחיר
מחיר ההדברה מתחיל ב- 299 ₪ כאשר המחיר הסופי נקבע לפי פרמטרים נוספים הקשורים להדברה כמו: הרחקת קן וחיטוי, היקף הנגיעות, רמת הפיזור הבייתי (כמות חדרים) וגם תנאי הנגישות (למשל, עליה לגג רעפים לפינוי קיני יונים וריסוס נחשבת לדרישת נגישה מורכבת יותר מהגעה לאדן חלון).
הצעת מחיר מלאה תוכלו לקבל כאן
סיכום
כיני יונים או בשמם המדויק יותר קרציונים הם מטרד שמקורו לרוב בקיני יונים או ציפורים והטיפול בו יכול להיות מהיר ויעיל מאד באמצעות הדברה מקצועית, כזו שתוכלו לקבל אצלי בפשפשיM.
איך נראות עקיצות של כיני יונים?
בשונה מפרעושים, פשפשים או יתושים, לא רואים את עקיצות הקרציונים. אין נקודה אדומה או נפיחות, יש רק אזורים מגרדים ההופכים לאדומים כתוצאה מהגירוד.
האם כיני יונים נמצאות בשיער?
התשובה היא כמעט ולא. בשיער נמצאות כיני גוף/ראש ואלו כינים שניתן לראות אותם גם ללא אמצעי הגדלה. כיני היונים עוקצות בעיקר באזורים שונים בעור הגוף.
האם כיני יונים מדבקות?
בשונה מכיני הראש העוברות ונדבקות במגע של שיער וראשים, כיני יונים אינן עוברות מגוף לגוף, אלא אם כן לבשתם בגדים שיש בהם כיני יונים.
האם כיני יונים מתרבות על בני אדם?
התשובה היא לא. בשונה מכיני גוף, כיני יונים (קרציונים) אינן מתרבים מדם בני אדם ולכן למעשה, הן צפויות להיעלם לאחר כמה שבועות ממועד בקיעת הביצים ושכל אחת השלימה את מחזור החיים שלה.
איפה נמצאים כיני יונים בבית?
לרוב כיני היונים יהיו באזורים הקרובים למקור ההגעה שלהן שזה המקומות בסביבתן הוקמו קינים. כאשר הכינים כבר בבית הן תהיינה במקומות מוסתרים, משום שהן בעיקר פעילות בלילה ובמהלך היום מחפשות סביבה חשוכה מאור ומשמש. מקומו מעודפים הם: קירות, מאחורי תמונות וארונות או שקעי חשמל.
צרו קשר לייעוץ חינם!
הדברה לכיני יונים